Hoşgeldiniz!
Ana Sayfa         |          Hakkımızda         |          Ürünler         |          Üretim         |          Ar-Ge         |          İnsan Kaynakları         |          İletişim
Ana Sayfa    //    Üretim   //   Teknik Bilgiler   //  Ekim-Dikim Tablosu

Ekim zamanı her bölge için farklıdır. Çiftçilerimizin, bölgeleri için doğru ekim zamanını tecrübe ile belirlemeleri tavsiye edilir.Üretim yapılacak yörenin iklim özellikleri olarak ilk ve son don tarihleri, aylara ve günlere göre yıllık sıcaklık ortalamaları, maksimum ve minimum sıcaklıklar, yağış miktarı, nem ve rüzgar gibi ekolojik şartlar değerlendirmeye alınmalıdır. İklimle beraber, toprak yapısı, kullanılan gübreler, ilaçlar ve sulama periyodu da verim ve kaliteyi doğrudan etkiler. Her tarlanın şartları farklı olduğu için bu şartlara uygun üretim yapılmalıdır. Tabloda hiçbir bölge için kesin bir ekim dikim önerisi verilmemiştir. Tablo yaklaşık ve genel yargılar içermektedir.

ÜRÜN EKİM DİKİM TABLOSU

Ürün

1 gr'daki Tohum Adedi

Dekara Gerekli Tohum Miktarı

Direk

Fideden

Sıra Üzeri Mesafe (cm)

Sıra Arası Mesafe (cm)

Tahmini Çimlenme Günü

Ekim Derinliği (cm)

Çimlenmede Toprak Isısı (°C)

Olgunlaşma Süresi (gün, ay)

Ekim Zamanı

 

ACUR

25-40

100-200

 

50-60

150-200

4-8

2-2,5

24-35

35-40

İLKBAHAR- YAZ

BAKLA

2-3

18-25 kg

--

8-10

40-70

10-12

6-8

8

4-5 ay

Sonbahar

BAMYA

17-20

1-2 kg

--

30-40

60-90

7-14

2-2,5

14-24

85-95

İlkbahar

BEZELYE

3-4

8-10 kg

--

5-8

50-80

6-10

2,5-5

8-24

60-120

İlkbahar-Yaz

BİBER

120-150

220 GR

20-40 GR

35-50

45-80

10-12

0,5-1

18-35

65-90

İlkbahar-Yaz

BROKOLİ

250

50

35

60

70

 

3-4

17-20

60-65

Sonbahar - İlkbahar

DEREOTU

500-600

1,5-2kg

---

12-25

 

7-21

0,5-1

19-29

50-60

İLKBAHAR-SONBAHAR

DOMATES

250-350

80-100 gr

15-25 gr

40-60

90-130

6-10

2,5-5

8-24

60-120

İlkbahar - Yaz

FASULYE

3-6

5-8 kg

--

7-10

45-65

6-10

3-5

15-30

65-85

Sonbahar İlkbahar

HAVUÇ

600-900

500-900 gr

--

5-10

25-35

7-14

2-3

15-20

70-120

Sonbahar İlkbahar

HIYAR

30-35

100-120 gr

50 gr

60-100

120-180

6-10

2-2,5

16-35

55-70

İlkbahar - Sonbahar

ISPANAK

90-120

1,5-2 kg

--

5-10

30-35

8-10

1-2

7-24

4-5 ay

Sonbahar

KABAK

6-8

300-500 gr

200-250 gr

50-80

100-105

5-10

2,5-5

21-35

50

Sonbahar İlkbahar

KARNABAHAR

280-350

200-250 gr

28-30 gr

40-60

60-90

6-10

0,5-1

7-20

70-145

Sonbahar İlkbahar

KARPUZ

9-25

150-200 gr

80-100 gr

80-100

150-180

6-10

2,5-3

18-30

80-90

İlkbahar - Yaz

KAVUN

25-40

200-40 gr

40-70 gr

50-60

150-200

4-8

2-2,5

18-30

80-90

İlkbahar - Yaz

LAHANA

250-300

1 kg

28-30 gr

35-55

60-90

6-10

0,5-1

15-20

3-6 ay

İlkbahar

MARUL

700-900

50-100 gr

20-30 gr

25-30

40-60

4-10

0,5-1

6-25

65-90

Sonbahar İlkbahar

MAYDANOZ

500-600

500-700 gr

--

2-3

20-25

14-28

0,5-1

10-29

70-90

İlkbahar - Sonbahar

PANCAR

50-70

1-1,5 kg

--

5-10

30-40

7-14

2-3

10-30

4-6 ay

İlkbahar

PATLICAN

200-250

150-200 gr

20-40 gr

40-60

60-100

7-14

0,5-1

24-35

70-90

İlkbahar - Sonbahar

PAZI

200-250

1-2,5kg

--

20-25

30-50

7-14

0,5-1

24-35

50-60

SONBAHAR- İLKBAHAR

PIRASA

300-350

450-800 gr

150-200 gr

5-15

20-25

7-12

1-2

24

7-9 ay

Sonbahar İlkbahar

ROKA

--

1-1,5kg

 

4-5

15-20

3-8

2-4

20

30-40

Sonbahar - İlkbahar

SEMİZOTU

--

2-3 kg

 

20

 

4-14

1-2

10-15

50-70

SONBAHAR - İLKBAHAR

SOĞAN

250-350

2,5-3 kg

--

5-7

20-30

7-14

0,5-1

10-35

6-8 ay

Sonbahar - İlkbahar

TATLI MISIR

5-6

1,2-1,7 kg

--

15-20

 

6-10

2,5-5

12-30

50-60

İlkbahar

TERE

500-600

500-700

 

20-25

 

14-28

0,5-1

10-29

60-70

İLKBAHAR- SONBAHAR

TURP

80-120

600-800 gr

--

3-5

20-25

3-7

0,5-1

12-18

25-35

Sonbahar

 


2010 © ARGETO Vegetable Seeds. Tüm hakları saklıdır.
info@argeto.com.tr | http://www.argeto.com.tr

Boztepe Mahallesi Atatürk Caddesi No:200   Aksu / ANTALYA

Telefon : +90 (242) 714 32 66
+90 (242) 714 32 67
+90 (242) 714 32 68
Faks : +90 (242) 714 32 69